Dünyaya yayılan koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan eğitime geçen ülkeler arasında Türkiye’nin bu sistemi uygulama konusunda yüksek sıralarda yer aldığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Dünyanın en iyi dijital eğitim altyapısını kuracağız.’’ dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan okulların açılması başta olmak üzere, uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. TRT EBA TV’de Yeni Yayın Dönemi Açılışı’nda konuşan Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
"ÇOK İDDİALI OLARAK SÖYLÜYORUM, DÜNYADAKİ 3-5 ÜLKEDEN BİR TANESİ TÜRKİYE"
Uzaktan eğitimle ilgili konuşan Selçuk, "Türkiye’nin bütün ülkelerden daha iyi bir duruma nasıl gelebileceği sorusunu hep gündemde tuttuk ve bunu da çok büyük ölçüde başardık. Çok iddialı olarak söylüyorum, dünyadaki 3-5 ülkeden bir tanesi Türkiye." İnternete ulaşamayan çocuklarımız için sayısı 6 binlere ulaşan EBA Destek Merkezi kurduk. İnternet ve bilgisayar ihtiyacı olan her çocuğumuz bu merkezlere gelip çalışabilir."dedi.
Ziya Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması! :
Google'da Ara
Ziya Selçuk’tan uzaktan eğitim açıklaması!