Uzun süredir ekonomik krizle başetmeye çalışaan Atlas Global, Instagram’dan bir açıklama yayınlayarak bugünden başlayarak 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici olarak operasyonlara ara verildiğini duyurdu.
14 Mart 2001 tarihinde Öger Holding A.Ş. tarafından atlasjet ismiyle kurulan daha sonra ismini ATLAS GLOBAL olarak değiştiren Türk havayolu şirketi Binlerce yolcuyu perişan etti.
Atlas Globol 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici olarak operasyonlara ara verildiğini duyurdu.
KARARIN nakit akışındaki yapılandırma ve iyileştirmenin sağlanması için alındığı ifade edildi.
Bu sürede devam etmesi gereken tüm operasyonel süreçler asgari personelle yapılacak ve bu personellere telefonla haber verilecek.
Nöbetçi personel hariç herkes 16 Aralık’a kadar izinli sayılacak.
Atlas Global’in sosyal medya’dan yaptığı açıklama şu şekilde:
"21 ARALIK 2019’A KADAR UÇMAYACAĞIZ"
"Havayolumuz tarafından alınan karar ile sizlere farklı bir uçuş deneyimi sunabilmek amacıyla yeniden yapılanma sürecine girmiş bulunmaktayız. 26 Kasım 2019 itibariyle 21 Aralık 2019 tarihine kadar geçici süreyle operasyonlarımıza ara verilmiştir.Bu süreçte uçuşu gerçekleştirilemeyen yolcularımızın satın aldıkları biletleriyle ilgili 15 Aralık 2019 tarihine kadar gerekli tespitler tarafımızca yapılacaktır.
16 ARALIK’TA YENİ DUYURU YAPILACAK
Siz değerli yolcularımızın iade ve değişiklik talepleri ile ilgili uygulanacak işlemler 16 Aralık 2019 tarihinde web sitemiz üzerinden duyurulacaktır. Konu ile ilgili sorularınızı ve taleplerinizi callcenter@atlasglb.com e-posta adresine PNR numarasıyla birlikte iletebilirsiniz. Web sitemizden ve diğer satış kanallarımızdan bilet satış işlemleri 16 Aralık 2019 tarihine kadar kapalı tutulacaktır".
AtlasGlobal’in patronu Ali Murat Ersoy. Şirket 2001 yılında kuruldu. Etsgroup, 2006 yılında hava yolunun tüm hisselerini satın almıştı.
SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: TAKİPÇİSİYİZ
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Atlas Global Havayolları tarifeli uçuşlarını 21 Aralık 2019 tarihine kadar durdurmuştur. Yolcuların mağduriyetine ilişkin hususları 15 Aralık itibarı ile tespit ederek telafi edeceğini ifade etmiştir. Genel Müdürlüğümüz yolcu haklarına ait hususların takipçisi olacaktır.” ifadelerine yer verildi.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ‘Atlas Global Havayolları, 21 Aralık 2019 tarihine kadar tarifeli uçuşlarını durdurduğunu açıklamıştır. Firma, söz konusu dönem içinde uçuşunu yapamayan yolcularla ilgili bilgileri 15 Aralık 2019 tarihine kadar tespit ederek, söz konusu süreç nedeniyle oluşabilecek mağduriyetleri gidereceğini bildirmiştir. Atlas Global Havayolları’nın belirttiği süre içerisinde bilet alan yolcuların mağduriyetlerini giderip gidermediği, Bakanlığımızca yakından takip edilecektir’ dedi.
NE KADAR BİR İADE YAPILMALI?
Hava yolu ile Seyahat Eden Yolcuların Haklarına Dair Yönetmelik’e göre uçuştan iki hafta önce uçuş iptali yolcuya bildirilirse hava yolu şirketi bilet ücretinin tamamının satın alınmış olduğu fiyat üzerinden nakit olarak veya elektronik banka havalesi ile yolcuya iade ediyor.
Uçuşa iki haftadan kısa bir süre kalmışken uçuş iptal edilirse, yolcu bu süreçte bilgilendirilmiş olsa dahi, yolcuya iç hatlar için 100 euro, Dış hat uçuşlarında ise yolculara;
a) 1500 kilometre veya daha kısa tüm uçuşlar için 250 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı,
b) 1500 ile 3500 kilometre arası uçuşlar için 400 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı,
c) 3500 kilometreden daha uzun uçuşlar için 600 euronun Türk Lirası cinsinden karşılığı, tazminat ödemek zorunda.
Kaynak Yeniçağ:
ATLAS JET KRİZE MAĞLUP OLDU :
Google'da Ara
ATLAS JET KRİZE MAĞLUP OLDU