Diyanet’in harcamalarına bir yenisi daha eklendi
Dev bütçesi ile tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı, harcamalarına bir yenisini daha ekledi. Diyanet, bu yılki son büyük harcaması için harekete geçerek, iki farklı kitap basım işi için toplam 986 bin TL’lik sözleşmeye imza attı.
Yedi bakanlığı geride bırakan 12,9 milyar TL’lik 2021 bütçesi TBMM’de kabul edilen Diyanet, bu yılki son büyük harcaması için harekete geçti. İhalesi pandemi döneminde gerçekleştirilen iki farklı kitap basım işi için toplam 986 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldı.
Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre; 2020 yılı takvimleri için 10 milyon TL harcayan ve yayıncısı olduğu dergilerin bir yıllık basım maliyeti 5 milyon TL’ye ulaşan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir başka basım işi için de 1 milyon TL’ye yakın harcama yapacağı öğrenildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nca 27 Kasım’da gerçekleştirilen, “Akışkan Zamanlarda Değerli Yaşamak serisi 13 kitap, Kitap Medeniyeti serisi 15 ile Divan serisi adlı eserlerin basım hizmet alım işi” isimli ihaleye ilişkin değerlendirme tamamlandı.
Kitap basım işi üç kısma bölünerek, üç farklı firmaya ihale edildi. Kamu ihalelerinde, “istenmeyeni eleme aracı olarak” kullanılan ‘pazarlık yöntemi’ ile gerçekleştirilen ihalenin sonucunda firmalarla toplam 751 bin TL’lik anlaşma yapıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü, 30 Ekim’de bir başka ihale daha gerçekleştirdi. Bu kez, “Hadislerle İslam” isimli eserin küçük boy baskısını İngilizce olarak sipariş eden idare, 235 bin TL karşılığında İleri Basım Matbaacılık isimli şirketle el sıkıştı. Bu ihalede de pazarlık yönteminin kullanılması dikkat çekti.
BÜTÇESİ KATLANARAK ARTTI
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl 11,5 milyar TL olan bütçesi, önümüzdeki yıl 12,9 milyar TL’ye yükselecek. Diyanet’in, 2022 ve 2023 yılları için öngörülen bütçesi ise sırasıyla 13,9 milyar TL ile 14,8 milyar TL olacak. Diyanet, 2021 bütçesiyle İçişleri, Dışişleri, Enerji, Kültür ve Turizm, Sanayi, Çevre ve Şehircilik ile Ticaret bakanlıklarını geride bırakacak.
TEPKİLER ÇOK AMA DİNLEYEN YOK.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Diyanet’in, Bodrum’da yapımına başladığı ve 100 milyon liraya mal olacak külliyeye de tepki göstermiş, Ağbaba, TBMM’deki bütçe konuşmasında, “Şatafat savurganlık her yere yayılmış. Herkese örnek olması gereken Diyanet İşleri Başkanlığı Bodrum’a 100 milyon liralık külliye yapıyor. Komşusu açken tok yatan bizden değilse bu adam kimden?” demiş idi.
CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, kurumun personel sayısının 131 bin 789 olduğunu kaydederek, “Corona aşısını bularak tüm dünyaya umut olan Biontech firmasında 1300 kişi çalışıyor” dedi.
Sağlıkçılar atama beklerken Diyanet’e 5 bin yeni kadro verildiğini de söyleyen Erbay şunları kaydetti:
* Diyanet İşleri Başkanı vatandaşlarımıza ucuza meyve sebze almak için akşam saatlerini beklemeyi önermişti.
* Kendileri Denizli’de, 40 milyon liraya, içinde 8 adet süit oda, Türk hamamı ve sauna bulunan Yüksek İhtisas Merkezi yaptırıyor.
* Bu tesisin çevre düzeni için tam 2 milyon 749 bin lira harcanacak. Elazığ’da deprem sonrası yapımına başlanan deprem konutları bitirilememişken Diyanet’e 90 milyona Harput Külliyesi yapılıyor.
* Bodrum Ortakent’te 100 milyona Diyanet Külliyesi yapılıyor. Ama Bodrum Devlet Hastanesi’nin yüzde 40’ı bile tamamlanmadı.
* Sağlık Bakanlığı’na 3, üniversitelere 11, Diyanet’e 899 kamu taşınmaz tahsis edildi.

Harput’taki külliyenin inşaatı 8600 metrekarelik alanda hızla yükseliyor.

Bodruma 100 milyonluk saray..

HABERSİTELERİ
DİYANET GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR :
Google'da Ara
DİYANET GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR