Zelenskiy’e göre, daha önceki Rus saldırılarının çoğunda olduğu gibi: “bu da aynı derecede alçakça ve kritik sivil altyapıyı hedef alıyor. Harkov Oblastı ve Kiev’den Odessa ve batı bölgelerine kadar bölgelerimizin çoğunda. Ne yazık ki kayıplar var. Başsağlığı diliyorum. Düzinelerce yaralı var, herkese gerekli yardım yapılıyor.”

Enerji sektöründe çok fazla hasar var ama elektrik kesintisi olan her yerde tamir çalışmalarının zaten devam ettiğini belirten Zelenskiy “Tamir ekiplerimiz günün her saatinde çalışacak. Elektriği yeniden sağlayacağız. İhtiyacı olan tüm şehir ve topluluklarda, kırılmaz noktaların artık açılması gerekiyor.”

Başkan, Ukrayna’nın ortaklarının “onlarla anlaştığımız şeyi uygulamalarının çok önemli olduğunu” vurgulayarak “Hava savunma sistemleri, onlar için füzeler. Ayrıca, nihayet Rus füzelerinin ve insansız hava araçlarının ortaklaşa vurulmasına gelmemiz gerekiyor. Bugün hedefleri vardı. Volin’de, Lviv Bölgesinde, İvano Frankivsk Bölgesinde, Vinnitsa Bölgesinde, Hmelniyskiy Bölgesinde, Ternopil Bölgemizde.” dedi.

Zelenskıy, Kursk Operasyonu'nun başladığı noktadan bağımsızlık mesajı verdi!
Zelenskıy'ın kutlama mesajını paylaştığı videosu, yaklaşık üç hafta önce Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Kursk bölgesine gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun başladığı noktanın yakınında çekildi. Öte yandan, videonun Rus topçularının sıkça hedef aldığı Psel Nehri bölgesinde kaydedildiği bilgisi paylaşıldı.