|
Tweet |
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na dair Ankara 36. Bölge Adliye Mahkemesi’nin aldığı iptal kararı sonrası eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeniden genel başkanlığa getirildi.
Özgür Özel’i arayarak dayanışma mesajlarını ilettiklerini paylaşan DEM Parti’den karara ilişki tepki paylaşımı geldi. “CHP’ye mutlak butlan kararı, hukuk ve adaletle bağdaşmayan, siyaseti yargı eliyle dizayn etmek isteyen bir siyasi baskı operasyonunun ve anlayışının parçasıdır.” ifadelerinin not düşüldüğü açıklamada, karar ‘iç barışın tahribi’ ve “Barış ve Demokratik Toplum Sürecini adeta gölgelemeye dönük bir adım” olarak değerlendirildi.
Partinin konuya ilişkin açıklaması şu şekilde:
DEM Parti olarak geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasi ve hukuktan yanayız. Onlarca yıllık mücadelemizin temel ve ilkesel düsturu, demokratik siyasete dönük saldırılara karşı halk iradesinin yanında olmaktır.
Toplumsal barışı sağlama çabalarının yoğunlaştığı bu tarihsel dönemde, devleti ve Cumhuriyeti gerçek anlamda demokrasiyle buluşturmanın yolları mümkünken, mutlak butlan kararı ancak Barış ve Demokratik Toplum Sürecine olan inançsızlığı büyütür. Toplumda kutuplaşmayı artıran, iç barışı tahrip eden uygulamalar güven bunalımını artırır.
DEM Parti'den Özgür Özel'e destek ve dayanışma telefonu
DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, mutlak butlan kararının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e desteklerini ve dayanışma duygularını iletti. DEM Parti'den yapılan açıklamada ise, "CHP’ye mutlak butlan kararı, hukuk ve adaletle bağdaşmayan, siyaseti yargı eliyle dizayn etmek isteyen bir siyasi baskı operasyonunun ve anlayışının parçasıdır" denildi.