|
Tweet |
Ataşehir Belediyesi'nde peş peşe yaşanan tutuklamalar, parti değişiklikleri ve istifaların ardından yapılan belediye başkanvekilliği seçimi sonuçlandı. AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Serdar Orhan, dördüncü tur oylamada belediye başkanvekili seçildi.
CHP ve Yeni Parti'nin aday çıkarmama ve seçime katılmama kararı aldığı oylama, Cumhur İttifakı'nın 18 ve iki bağımsız meclis üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Böylece 20 meclis üyesinin katılımıyla toplantı yeter sayısı sağlanırken, seçim tek adayla başladı.
İLK ÜÇ TURDA 18 OY ALDI, SEÇİM DÖRDÜNCÜ TURA KALDI
Belediye Meclisi'nde gerçekleştirilen gizli oylamanın ilk turunda AK Parti ve MHP'nin ortak adayı Serdar Orhan 18 oy aldı. İki bağımsız üyenin oyu ise boş çıktı.
İkinci turda da sonuç değişmedi. Orhan 18 oy alırken, iki oy yine boş kullanıldı.
Üçüncü turda da 18 oy alan Orhan, üye tam sayısının salt çoğunluğuna ulaşamadığı için seçim dördüncü tura kaldı.
5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45. maddesi uyarınca dördüncü turda en fazla oyu alan adayın seçilmesi esasına göre Serdar Orhan, Ataşehir Belediye Başkanvekili oldu.
SEÇİMİN DÖRDÜNCÜ TURUNUN SONUCU DA AYNI OLDU
Seçimin dördüncü turunda da Serdar Orhan 18 oy aldı, 2 oy boş çıktı.
AK PARTİ, 2009'DAN BU YANA KAZANAMADIĞI ATAŞEHİR'İN YÖNETİMİNİ DEVRALDI
Seçim sonucuyla birlikte Ataşehir Belediyesi'nin yönetimi, ilçenin kuruluşundan bu yana ilk kez AK Parti'ye geçti.