|
Tweet |
Kaşif Kozinoğlu’nun cezaevindeki ölümüne ilişkin soruşturmada hakkında yakalama ve gözaltı kararı verilen emekli asker Hasan Atilla Uğur, Kıbrıs’tan Türkiye’ye döndükten sonra gözaltına alındı.
Soruşturma kapsamında eski Silivri Cumhuriyet Başsavcısı, eski cezaevi savcısı ve Kozinoğlu’nun iki koğuş arkadaşı olmak üzere 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı verildi.
Kaşif Kozinoğlu’nun koğuş arkadaşlarından biri olan Hasan Atilla Uğur’un da hakkında işlem yapılan isimler arasında bulunduğu belirtildi.
HASAN ATİLLA UĞUR TÜRKİYE’YE DÖNDÜ
Kıbrıs’ta bulunduğu belirtilen Hasan Atilla Uğur, hakkındaki yakalama ve gözaltı kararının ardından Türkiye’ye döndü.
Uğur’u taşıyan uçak saat 23.36’da havaalanına iniş yaptı. Pasaport kontrolünden geçen Uğur, ardından gözaltına alındı.
Kozinoğlu dosyasında adı neden geçiyor?
Kaşif Kozinoğlu, Odatv soruşturması kapsamında tutukluyken 12 Kasım 2011'de o dönemki ismiyle Silivri Cezaevi'nde fenalaştı ve ilk duruşmasına günler kala hayatını kaybetti.
Uğur ile Yıldırım, yaklaşık dokuz ay boyunca Kozinoğlu'yla aynı koğuşta kaldı.
Uğur geçmiş röportajlarında, Kozinoğlu'nu Harp Okulu yıllarından tanıdığını ve daha sonra Tunceli'de birlikte görev yaptıklarını söylüyor.
Kozinoğlu'nun ölümünün ardından kamera görüntüleri ve tıbbi belgeler incelendi; cezaevi, jandarma ve sağlık personeli ile koğuş arkadaşlarının ifadeleri alındı.
10 Nisan 2012'de ise takipsizlik kararı verildi.
Adli Tıp Kurumu'nun nihai değerlendirmesinde, Kozinoğlu'nun kronik iskemik kalp hastalığına bağlı doğan nedenlerle öldüğü sonucuna varıldı.
Ancak geçen yıllarda müdahalenin geciktiği, delillerin yeterince korunmadığı ve Kozinoğlu'nun cezaevi yönetiminden istediği belirtilen vitamin ilacının toksikoloji incelemeye konu edilmediği yönündeki iddialar tartışılmaya devam etti.
Dosya, bu yıl Adalet Bakanlığı bünyesindeki Faili Meçhul Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yeniden incelendi.
Silivri Sulh Ceza Hâkimliği 26 Ağustos 2026'da takipsizlik kararını kaldırdı.
Kozinoğlu'nun mezarı da kesin ölüm nedeninin ve üçüncü kişi müdahalesi bulunup bulunmadığının araştırılması için açıldı.
Uğur ise Kozinoğlu'nun son saatlerine tanıklık eden iki koğuş arkadaşından biriydi.
Kendi anlatımına göre Kozinoğlu'nun rahatsızlanması üzerine yardım çağrısında bulundu ve Kozinoğlu'nun istemesi üzerine ona bir dilaltı hapı verdi.