.jpg)
YANAN SADECE ORMAN DEĞİL GELECEĞİMİZDE YANIYOR!!!
Bu konuda siyasal ayrım olmadan; Vakit bir olma, beraber olma vaktidir....
Çanakkale'me, şehitliklerime, kurtuluşumuzun abidesi tarihi mirasımızı yakarak, talan ederek göz dikenlerin gözleri önlerine aksın, onlarında ciğerleri yansın.
Bu ve buna benzer vakaların müsebbiplerini bulmak ve en ağır şekilde cezalandırmak mevcut yönetimin namus borcudur.
Bu ihaneti yapanlar, yaptıranlar, göz yumanlar en hafif tabirle vatan hainidir.
Geçmiş olsun can ülkem, Çanakkale’m, Bursam, Eskişehir’im, Bilecik’im, Antalya’m
İsmini sayamadığım Doğudan, Batıdan, Kuzeyden, Güneyden, İç Anadolu’mdan güzel illerim.
Sizlerin yeşiline, ormanına, toprağına dokunanların da ocakları sönsün.
Daha yeni yangına maruz kalmış Marmara bölgesinden geldim;
Arabamla Ankara'ya dönerken 7 yaşındaki torunumun o, yanan yerlere ait kül yığınına dönmüş manzarayı gördüğünde, ağlayarak;
""Dede şimdi kuşlar, kuzular, tavşanlar, kaplumbağalar, yüzlerce canlılar nerede! yaşayacaklar, buralar onların evleri barınakları yaşam alanlarıydı"" sorusuna cevap veremedim.
Maalesef bende onun hisleri ile ağladım, isyan ettim.
.jpg)
.jpg)
Ey bu zalimliği yapan gözü dönmüş hoyrat mahluk, sana asla insan diyemeyeceğim şeytanın oğlu!!!!
Hiç mi vicdanın sızlamadı!!!!. O yanan yerlerin tarihi geçmişi en az yüz yıl
Onursuz, hain adam.!!! Bilinmelidir ki;
yanan her ormanlık alan bulunduğu bölgede ekolojik olarak iklim değişikliği ve kuraklığa sebep olmakta buda;
ziraatı, hayvancılığı, tarımı, ormancılığı, arıcılığı ve binlerce nesli tükenmekte olan ülkemizin yüz akı canlılarımızı yok etmektedir. Hepsini topladığımızda can yurdum ekonomik anlamda korkunç zararlara uğruyor.
Daha da korkuncu ormanların topladığı bulutlardan elde edilen yağışlar duracak susuzluk başlayacak insanlarımızda salgın hastalıklarla birlikte toplu ölümler başlayacak.
İnanın bu tahribat Japonya ya atılan Atom bombasın dan daha fazla ülkemize zarar vermiştir.
Can ormanlarımızın yanması sonucu şehâde eren kahramanlarımızı rahmetle yâd ediyorum. Ruhları şâd, mekânları cennet olsun. Yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum.
.jpg)
.jpg)
Söndürme çalışmaları için Orman Bakanlığımıza, Yerel idarelere, yerel halkımıza, STK’ lara, Güvenlik güçlerimize emeklerinden ve çabalarından ötürü şükranlarımı arz ediyorum.
Bu tip mücadeleler en az beka sorunu gibi Milli meseledir. Asla siyasi yaklaşımlarla ülke ilticamızı bozmayalım.
Bozmak isteyen ve bu tür illegal yapılanmanın uşaklarına fırsat vermeyelim.
""Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır."" sözü bizlere rehber olsun.
https://www.hurriyet.com.tr/gundem/canakkale-kepezde-orman-yangini-42910453#post-2
Kamuoyuna saygılarımla.