Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye'nin Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den yavaş yavaş çekilmeye başladığını belirterek, "Şu anda herkes Doğu Akdeniz’de… Bir biz yokuz. Kim rica ya da emretti de, Doğu Akdeniz’i İsrail, Kıbrıslı Rumlar ve Mısır’a hediye ettiniz?" diye sordu.
Altaylı, bugünkü yazısında bir-iki yıl öncesine kadar Ankara'nın, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Batılı ülkeler ve Körfez ülkeleri ile Doğu Akdeniz'deki petrol arama çalışmaları üzerinden anlaşmazlık yaşadığını hatırlattı.
Daha sonra Türkiye'nin yavaş yavaş bölgeden çekildiğini belirten Altaylı, Ankara'nın daha önce bu konu üzerinden anlaşmazlık yaşadığı ülkelerin yakın zamanda bulduğu petrole dikkati çekti.
Altaylı, şunları kaydetti:
"Uzunca bir zamandır Doğu Akdeniz’in esamesi okunmuyor memleketimizde. Birkaç yıl öncenin en önemli meselesi, en milli mevzusu unutuldu gitti. Ne bir sismik gemimiz var bölgede, ne bir sondaj. Terk ettik bölgeyi.
Peki Doğu Akdeniz’de doğalgaz mı bitti! Yooo.
Sadece geçen yıl içinde Kıbrıs Rum Kesimi, Mısır ve İsrail yaklaşık 300 milyar metreküp “yeni” ve “çıkarılabilir” rezerv keşfettiler. Bu yıl Mısır 3, Eni ve Katar Lübnan sahasında 1, Kıbrıs ve İsrail birer yeni sondaja başladılar.
Şu anda herkes Doğu Akdeniz’de… Bir biz yokuz.
Ne de olsa Karadeniz’de günde 10 milyon metreküp çıkaracağız. Herhalde o bize yetecek. Doğu Akdeniz’dekiler hediyemiz olsun. İyi de o zaman niye bize yıllarca palavradan kahramanlık türküleri söylediniz?
Kim rica ya da emretti de, Doğu Akdeniz’i İsrail, Kıbrıslı Rumlar ve Mısır’a hediye ettiniz?"GERÇEKHABERCİ


İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, Meclis gündemindeki çerçeve yasaya sert söz..
Macaristan Devlet Televizyonu "Yıllarca yalan söyledik, özür dileriz" mesajı yay..
Terör Örgütü lideri Abdullah Öcalanında onayladığı terör örgütü PKK’nın silah bı..
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine belediye meclisinde ..
MHP lideri Bahçeli, çerçeve yasanın Meclis'e sunulması öncesi dikkat çeken mesaj..
Tutuklanan Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş'ın yerine belediye meclisinde ..
Ahmet Davutoğlu siyaseti bıraktı! Gelecek Partisi feshedildi...
Gelecek Partisi..
Son dönemde hemen her hafta bir belediyeye şafak operasyonu düzenlenirken, seçil..
CHP'den seçilen 3 belediye başkanı daha AKP'ye transferleri gerçekleşti.
2 se..
Adalet Bakanı Akın Gürlek, 2026 yılında HSK'nın 525 hâkim ve savcı hakkında işle..
Gazeteci ve televizyon yorumcusu Cem Küçük, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tar..
İTO, TÜİK ve ENAG enflasyon verilerini açıkladı
İTO, TÜİK ile ENAG, aylık ve yı..
Saray rejimine karşı geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen ‘Yan yana Forumu’nun..
Özgür Özel Grup toplantısında konuşuyor.
Rus saldırısında, 5 mürettebat öldü, 5 kişi kayıp
Gine-Bissau bayraklı yük gemi..
Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega'nın seçimlerle ilgili açıklaması uluslara..
Ahbap soruşturmasında tutuklanan Haluk Levent, sosyal medya hesabından 'Veda Önc..
