|
Tweet |
Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, medya kuruluşlarına yönelik kapatma uygulamalarına tepki göstererek vatandaşlara gazete satın alma ve bağımsız gazetecileri destekleme çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, 11 gazetenin adını sıralayarak “Halk düşmanlarına karşı ayağa kalkın, gazete satın alarak yanıt verin” ifadelerini kullandı.
“Halkın haber alma hakkı gasp ediliyor”
İmamoğlu, televizyon kanallarının, haber sitelerinin, YouTube kanallarının ve sosyal medya hesaplarının kapatılmasına tepki gösterdi. İktidarın medya kuruluşlarına yönelik uygulamalarını “medya vurgunu” olarak nitelendiren İmamoğlu, bu adımların halkın haber alma hakkını engellediğini savundu.
Paylaşımına “Sana savaş açtılar ey halkım!” sözleriyle başlayan İmamoğlu, vatandaşları medya kuruluşlarına destek vermeye çağırdı.
11 gazetenin adını sıraladı
İmamoğlu, paylaşımında vatandaşlara satın almalarını önerdiği gazeteleri de sıraladı. Listede Sözcü, Cumhuriyet, Karar, BirGün, Tavır, Millî Gazete, Korkusuz, Evrensel, Yeniçağ, Oksijen ve Nefes yer aldı.
İmamoğlu, yurttaşlara gazeteleri okumaları, çevreleriyle paylaşmaları ve gündeme ilişkin konuları daha fazla konuşmaları çağrısında bulundu.
Bağımsız gazetecilere abonelik çağrısı
Bağımsız gazeteci ve habercilerin de desteklenmesini isteyen İmamoğlu, vatandaşlara bu isimleri takip etmeleri ve yayınlarına abone olmaları çağrısı yaptı.
İmamoğlu, paylaşımını “Hep beraber bu kara düzeni bitireceğiz!” sözleriyle tamamladı.